Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co to máte, vy pumpičkáři, poslední dobou za zvyk jezdit po frekventované silnici dva až tři vedle sebe? O menších silnicích ani nemluvím.

0 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím s Evou Korbelovou.Většina cyklistů umí jezdit na kole v tom smyslu, že udrží balanc. Ale nemají ani potuchy o pravidlech a technice jízdy. Z toho důvodu je ježdění po cyklostezkách peklem. Často vídám, jak cyklista postaví kolo napříč úzké cesty a nasazuje spadlý řetěz. Já se dokážu vyhnout i na hodně úzkém místě, ale když je na každé straně 15 cm tak to prostě nejde. Vždycky přemýšlím o tom, kterým orgánem tihle lidé přemýšlejí ;-).

0 0
možnosti
Foto

No jo, taková "cykloobousměrka" (viz fotka) přijde dost draho: projekt, realizace.

V Německu to leckde řeší mnohem levněji - v obytných čtvrtích pod značku "zákaz vjezdu do jednosměrky" dají plechovou cedulku "ohne fahrrad", z druhé strany zase "fahrrad" se šipkou (aby řidiči očekávali eventuelní cyklisty v protisměru) a je to. Levné a funkční, stačí pro to troška ohleduplnosti za volantem i řidítky.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, s tím rozhodně souhlasím. V Německu se jedná o standard. U nás zatím ojedinělé vlaštovky, tak musí být pořádně červené, obarvené a ocedulovaní, aby si toho asi někdo všimnul... kéž by se z toho také stal standard a méně ocedulovaný..

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS