Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím, jezdit na kole a chodit pěšky je normální. Naopak nepovažuji za normální, když člověk, který je natolik zdravý, že ujde aspoň jeden kilometr, automaticky naskakuje ráno do auta a jezdí v něm po městě sám. Hluboce si vážím lidí, kteří se dopravují i na větší vzdálenosti na kole nebo po svých.

3 0
možnosti

Tak to by se Vám určitě líbilo ve Švédsku... Tam považují za normální, že uchazeč (i uchazečky) o vysokou manažerskou pozici přijede na vstupní pohovor na kole, dokonce mu to přičtou k dobru. Poplatek za parkování před domy v centru Stockholmu se přibližně rovná nájmu za byt 3+1, takže i relativně bohatí lidé zvažují, jestli auto k životu opravdu potřebují. Nedělá jim problém si v případě potřeby vzít auto z půjčovny a na letní dovolenou na chalupě na západním pobřeží létají letadlem.

V našem městě před rokem schválili bezplatné jízdné v MHD pro žáky ZŠ, takže děti, které dříve chodily pěšky, se dnes raději nacpou do autobusu a pak se hledají peníze na zvýšení počtu pohybových her pro žáky ZŠ :-)

2 0
možnosti

Co tím chcete říct? Že Vám víc vyhovuje ježdění na kole? No tak jezděte, nikdo nikomu nebrání a kdo doopravdy chce, dávno jezdí.

Problém není v těch, co na kole jezdí. Problém je v těch, co chtějí druhé přimět k používání kola i v situacích, kdy o to nikdo nestojí. A tak se používá obrácená motivace - zkomplikovat používání aut, nesmyslně preferovat kola, tolerovat cyklistům cokoli a postihovat provozovatele aut.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jak jsem psala, každý určitě může žít, jak mu to vyhovuje a nikoho určitě nechci (ani nemůžu) nutit do čehokoli. Chci článkem pouze říct to, že kolo je normální dopravní prostředek, který má spolu se svými řidiči nárok se pohybovat po silnici. Určitě bych cyklistům netolerovala cokoli, každý má ctít pravidla provozu stejně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 8,93
  • Průměrná čtenost 335x
Jsem architekta a matka tří malých dětí a žiju s nimi na Kladně. Chtěla bych, aby Kladno bylo skvělé místo k životu pro ně i pro mě a pro kohokoli dalšího. Město tvoří nejen velké stavby, ale i zdánlivé maličkosti a jeho celková atmosféra záleží na každém z nás.

Jsem zvolenou zastupitelkou za STAN Kladno pro období 2018-2022.

https://www.facebook.com/anicegam/